ulei-de-jojoba

Ulei de Jojoba, virgin

Articol Preț (TVA inclus) Cantitate In Stock
19,00 RON

100% natural, obținut prin presarea la rece a semințelor
INCI: Buxus chinensis

Formă de prezentare: flacon de sticlă continut 45gr, aproximativ 52ml.

Proprietăți ale uleiului de Jojoba

Acest ulei calmant și emolient, se absoarbe ușor, fără a lăsa un film gras la suprafața pielii și este potrivit tuturor tipurilor de ten.
Uleiul de Jojoba are proprietăți antibacteriale și antifungice, fiind cel mai potrivit pentru tenul acneic, căruia îi reglează secreția de sebum. El este capabil să oprească producția în exces de sebum, pentru că se aseamănă grăsimilor ce se găsesc în mod natural în piele.Dacă masați tenul cu ulei de Jojoba, acesta acționează ca un emulsifiant în contact cu sebumul, ajutând la îndepărtarea excesului de sebum și a impurităților și destupând porii. De aceea se poate folosi cu succes ca demachiant fără a mai adăuga alte ingrediente.

Fiind de fapt o ceară, uleiul de Jojoba are și rol de agent ocluziv, împiedicând pierderea transepidermică a apei. Astfel, combate deshidratarea și implicit formarea ridurilor și este un ingredient valoros în cremele nutritive de mâini.

Este un ulei foarte bun pentru păr și se folosește în măștile adresate unor probleme precum seboreea, mătreața, vârfurile uscate și deteriorate (puteți chiar folosi uleiul de Jojoba ca atare, direct pe vârfuri, lăsând să acționeze 5-10minute și apoi limpezind).

Conține acid miristic, cu proprietăți antiinflamatoare, de aceea este un adjuvant foarte bun în tratarea psoriazisului și eczemelor.

Ca ulei de masaj, se întinde bine fiind suficientă folosirea unei cantități mici de ulei. Se recomandă a fi combinat cu alte uleiuri precum cel de migdale dulci sau cel din sâmburi de struguri. La oricare dintre aceste combinații este indicat să adăugați și un pic de ulei de Trandafir Sălbatic de Chile sau de Șofrănel pentru ca uleiul de masaj să conțină toată gama de acizi grași nesaturați .

Este potrivit pentru obținerea maceratelor uleioase, pentru că nu râncezește ușor (având în compoziție doar 0,2% acizi polinesaturați)

Utilizări ale uleiului de Jojoba:

o Produse pentru ten gras/cu pori dilatați
o Serumuri, balsam, mască de păr
o Creme pentru mâini
o Ulei de masaj
o Șampoane(în concentrație de până la 5%), săpunuri lichide, geluri de duș
o Balsam de buze
o Creme protective pentru mâini și picioare pentru cei ce muncesc în aer liber și sunt expuși vântului, soarelui – cerurile protective din uleiul de Jojoba împiedică pierderea transepidermică a apei
o Creme antirid
o Creme pentru fundulețul bebelușilor – fiind foarte bun pentru iritațiile de scutec
o Parfumuri care au la bază un ulei (pentru cei care nu preferă parfumurile ce conțin alcool)

Mod de păstrare: la loc uscat, ferit de lumină și căldură.


Rețete cu uleiul de Jojoba

Serum antirid pentru ten uscat Borago-Rosa Mosqueta
serum antirid cu ulei de jojoba borago extract CO2 trandafir
Mix de acizi grasi esentiali, fitosteroli si tocoferoli cu rol antioxidant, acest serum pretios este indispensabil pentru tenul matur uscat, mai ales in perioada rece a anului.
Uleiul de Borago este un produs clasic in ingrijirea tenului matur, continutul sau in contribuind la îmbunătățirea nivelului de hidratare a pielii, refacerea barierei hidrolipidice și incetinirea proceselor de îmbătrânire…citește toată rețeta

Demachiant pentru ten mixt/gras cu extracte de Schisandra și Gălbenele
Demachiant ten mixt gras cu ulei jojoba extract Schisandra Galbenele
Extractele pure de Schisandra, Gălbenele și alantoina acționează sinergic pentru a calma tenul sensibil. Având ca parte uleioasă Jojoba, și emulsifiantul L, acest demachiant este potrivit pentru tenul mixt, gras sau acneic, reglând secreția de sebum. Emulsifiantul L este noncomedogenic și este foarte util pentru obținerea facilă a emulsiilor fluide….citește toată rețeta

Crema pentru ten mixt sensibil cu extracte de Kiwi si Zmeura

O emulsie usoara, ce se absoarbe rapid, bogata in elemente antiinflamatoare precum acidul alpha-linoleic (Omega3) prezent in extractul de kiwi in proportie de 65,7%, acidul linoleic (Omega 6), bisabololul vegetal si provitamina B5. Extractul din seminte de zmeura confera acestei creme un miros vegetal usor fructat si o culoare deosebita….citește toată rețeta

Gomaj fin pentru ten cu pudră din sâmburi de caise și perle de jojoba
Exfoliant fin din samburi de caise pentru ten cu ulei si perle de jojoba
Acest exfoliant cu textură non-grasă poate fi folosit pentru orice tip de ten, chiar si cel sensibil. Pudra fină din sâmburi de caise împreună cu perlele de jojoba asigură o exfoliere eficientă a tenului și activează circulația microsanguină, pielea devenind fină și catifelată....citește mai departe

Mască exfoliantă cu argilă roz și perle de Jojoba

Se potrivește oricărui tip de ten, uleiul de Jojoba fiind un ulei neutru, în timp ce emulsifiantul Olivem este noncomedogenic, având utilizări inclusiv în produsele destinate tenului gras. Perlele de Jojoba și argila roz realizează o exfoliere eficientă, dar blândă, astfel încât nu agresează tenul, masca fiind indicată și pentru tenul sensibil…citește mai departe

Serum antiacnee

Într-un flacon adăugați următoarele ingrediente:
o 30 ml ulei de Jojoba
o 49 ml ulei de Trandafir Sălbatic de Chile
o 18 ml ulei de Borago
o 3 ml vitamina E
o 10 picături de ulei esențial de Litsea Cubeba

Mod de utilizare:
Dimineața și seara, aplicați 5-6 picături pe tenul demachiat în prealabil, înainte de cremă.

Termen de valabilitate: cel puțin 4 săptămâni dacă este păstrat la frigider.