Product was successfully added to your shopping cart.
Activ Ecran solar natural - Active cosmetice

Mai multe poze

Anterior

Ulei de Karanja, virgin, dezodorizat

Activ Ecran solar natural

Share

Vizualizare de ansamblu rapida

Ingredient activ agreat de Ecocert in cosmeticele organice de protectie solara, extrem de simplu de utilizat, datorita faptului ca este solubil in uleiuri. Asigura o protectie ridicata impotriva razelor UV, gratie celor doua ingrediente cheie: dioxidul de titan (ecran fizic) si uleiul de karanja (bogat in pongamol, ce absoarbe radiatiile UV).




Disponibilitate: In stoc

Pret normal: 15,00 RON

Special Price 12,75 RON

* Campuri Obligatorii

Pret normal: 15,00 RON

Special Price 12,75 RON

Detalii

INCI: Pongamia Glabra Seed Oil*, helianthus annuus seed oil*, titanium dioxide, polyglyceryl-3 polyricinoleate (emulsifiant vegetal), silica, jojoba esters, polyhydroxystearic acid (dispersant de origine vegetala), trihydroxstearin (emolient de origine vegetala ce confera consistenta). *55% din culturi organice.

Ingredient activ ce asigura o protectie ridicata impotriva razelor UV, gratie celor doua ingrediente de baza, ce actioneaza sinergic:

  • dioxidul de titan, (non-nano), ecran fizic cu indice ridicat de refractie, ideal pentru formularea cosmeticelor de protectie solara hipoalergene, pentru copii sau persoane cu pielea sensibila
  • uleiul de karanja, bogat in pongamol, molecula activa ce absoarbe eficient razele UV.

In functie de dozajul utilizat, se pot obtine compozitii cu valori diferite ale factorului de protectie solara:

SPF aprox. obtinut

 

6

10

15

20

25

ECRAN SOLAR NATURAL (dozaj)

10%

15%

25%

35%

40%

Mod de utilizare:

  • se agita flaconul foarte bine inainte de fiecare utilizare
  • in cosmetice compuse doar din uleiuri si unturi, pentru o buna dispersie, se adauga ecranul solar in uleiuri si se incalzeste compozitia pana la 70 gr C, amestecand energic. 
  • in emulsii (water-in-oil, de preferat), se adauga ecranul solar in faza uleioasa si se incalzeste impreuna cu aceasta, pana la 70 gr C. Se omogenizeaza apoi faza uleioasa cu faza apoasa, timp de 10 minute.

Recomandari: 

  • A se utiliza in compozitii bogate in uleiuri (fie uleiuri de corp, fara apa, fie emulsii apa-in-ulei)
  • Se poate combina cu uleiul de karanja si cu oxidul de zinc pentru obtinerea unui efect ridicat de protectie solara

Nota:

  • Nu se poate calcula indicele SPF al unui produs cosmetic doar cunoscand concentratia de ecran solar, ulei de karanja sau oxid de zinc. Pentru o valoare exacta a acestui indice, este necesara testarea produsului de catre un laborator specializat in teste SPF.
  • Utilizarea cosmeticelor care contin ecranul solar si uleiul de karanja, nu exclude masurile uzuale de prevenire a arsurilor solare si a insolatiilor (evitarea expunerii la soare intre orele 11 si 16, pe perioada verii, purtarea palariei, ochelarilor de soare etc.)

Concentratii recomandate: 5-40%.

Solubilitate: solubil in ulei, insolubil in apa.

Mod de prezentare: lichid cremos, de culoare alba-galbuie, miros neutru, lasa o senzatie fina pe piele.

Mod de păstrare: la loc uscat, ferit de lumină și căldură.

Precautii in utilizare:

  • Produs destinat exclusiv uzului cosmetic. A nu se utiliza pur pe piele.
  • Nu lăsați la îndemâna copiilor, nu inhalati, nu ingerati, evitati contactul cu ochii.
  1. Fii primul care evalueaza acest produs.

Scrie propria ta recenzie

Numai utilizatorii inregistrati pot scrie recenzii. Va rugam sa va Logati sau sa va Inregistrati