0Item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.
Anterior

Alcool cetearilic

Anterior

Emulsifiant BTMS

Alcool cetilic

Vizualizare de ansamblu rapida

Ingredient cosmetic de origine vegetală, utilizat împreună cu emulsifiantii pentru stabilizarea emulsiilor.

Disponibilitate: In stoc

7,00 RON

* Campuri Obligatorii

7,00 RON

Detalii

Alcoolul cetilic se folosește în emulsii și în preparate anhidre, pentru a mări stabilitatea acestora și pentru senzația cremoasă, glisantă pe care o lasă pe piele preparatele în care este folosit.

Alcoolul cetilic se poate include în:

  • preparate pentru orice tip de ten și pentru corp, împreună cu emulsifiantii M, L și Olivem (pentru emulsii O/W - apă în ulei), în concentrații de 2-5%
  • emulsii pentru păr, în asociație cu emulsifiantul BTMS, în concentrații de 2-5%
  • preparate cosmetice anhidre (unturi de corp etc), în concentrații de maxim 15%

Cum se folosește alcoolul cetilic?

  • în emulsii, se adaugă în faza grasă împreună cu emulsifiantul și se încălzește odată cu aceasta
  • în unturi de corp, produse fără apă, se topește împreună cu celelalte ingrediente solide la bain-marie

Preparatele cosmetice în care se folosește alcoolul cetilic:

  • au o stabilitate sporită, sunt mai onctuoase, mai consistente
  • sunt protectoare, previn deshidratarea pielii pentru că lasă un film non-gras, plăcut la suprafața pielii
  • sunt mai emoliente, mai hidratante decât cele fără acest coemulsifiant

Precauții: nu lăsați la îndemâna copiilor. Păstrați la loc uscat, ferit de lumină și căldură, în recipientul original bine închis.