0Item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.
Anterior

Acid citric

Citrat de sodiu, agent reglator de pH

Vizualizare de ansamblu rapida

Agent alcalinizator (reglare a pH-ului pentru compozițiile prea acide) și de chelare, complet biodegradabil, aprobat de Ecocert și de Cosmos în cosmeticele bio (geluri de duș, creme, produse de machiaj).

Disponibilitate: In stoc

8,50 RON

* Campuri Obligatorii

8,50 RON

Detalii

Agent natural de chelare și de stabilizare a pH-ului, complet biodegradabil, aprobat de Ecocert și de Cosmos în cosmeticele bio (geluri de duș, creme, produse de machiaj). 

Agenții de stabilizare a pH-ului se folosesc pentru a mentine constant în timp pH-ul emulsiilor. Citratul de sodiu este necesar mai ales cand se folosesc emulsifianti precum 
Glyceryl Stearate citrate sau Glyceryl Oleate Citrate. pH-ul emulsiilor realizate cu acesti emulsifianti tinde sa scada in timp, afectand stabilitatea cremelor. Adăugând citrat de sodiu, pH-ul se mentine constant in timp.

Citratul de sodiu este sarea de sodiu a acidului citric. Se produce prin neutralizarea completă a acidului citric cu carbonat de sodiu, urmată de cristalizare.

Aspect: cristale albe cu gust plăcut, sărat.

INCI: Trisodium Citrate Dihydrate

Solubilitate:

  • Solubil în apă - 400-700gr/l (20-25 gr C)
  • Insolubil în uleiuri

Concentrații recomandate: 0,1-1%.

Mod de utilizare:

  • În emulsii, se dispersează în faza apoasă. Suportă încălzirea odată cu aceasta.
  • În geluri de duș, săpunuri lichide, se predispersează în puțină apă înainte de includere în formulă.

Recomandări: pH-ul compozițiilor realizate cu Easymuls tinde să scadă în timp (posibil să devină ușor acide), de aceea producătorul emulsifiantului recomandă asocierea acestuia în emulsii cu 0,15% citrat de sodiu ; citratul de sodiu se dispersează în faza apoasă a emulsiei.

Precauții: Nu lăsați la îndemâna copiilor. Feriți contactul cu ochii.

Citratul de sodiu este stabil din punct de vedere chimic la temperatura camerei, dacă se păstrează în recipientul bine închis, la loc uscat și răcoros.