0item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.
Anterior

Solubilizant vegetal

Anterior

Alcool cetearilic

Easymuls emulsifiant la rece

Vizualizare de ansamblu rapida

Un emulsifiant de origine vegetală, foarte ușor de utilizat, care se poate folosi la rece pentru a obține emulsii cu vâscozitate redusă și loțiuni sprayabile.
INCI: Glyceryl Oleate Citrate

Disponibilitate: In stoc

6,50 RON

* Campuri Obligatorii

6,50 RON

Detalii

Emulsifiant vegetal, derivat din ulei de floarea soarelui, potrivit pentru cosmeticele naturale bazate pe conceptul "palm oil free".

Foarte facil în utilizare, emulsifiantul la rece Easymuls stabilizează emulsii cu fază uleioasă cuprinsă între 5 și 30%, fără a mări considerabil vâscozitatea emulsiei, de aceea este util pentru prepararea loțiunilor fluide și sprayabile. Easymuls nu necesită utilizarea unui coemulsifiant, dar este extrem de versatil, el însuși putând fi folosit ca și coemulsifiant în diverse formulări cosmetice.

Caracteristici ale emulsifiantului la rece Easymuls:

  • Concentrația fazei grase poate fi cuprinsă între 5 și 30%.
  • Easymuls se folosește în concentrații de 1-4%.
  • Nu este necesară utilizarea unui coemulsifiant, însă se recomandă utilizarea gumei xanthan (0,1-0,5% din totalul formulei).
  • pH-ul emulsiei trebuie să fie cuprins între 4,5-7,0.
  • Valoarea HLB a emulsifiantului Easymuls: 11-15.

Avantajele utilizării emulsifiantului la rece Easymuls:

  • nu necesită încălzirea fazelor (se folosește la rece), dar se poate folosi la fel de bine și la cald
  • economic: se utilizează în concentrații mici 1-4%, ca unic emulsifiant
  • obținut din surse vegetale (ulei de floarea soarelui)
  • rezultă loțiuni cu vâscozitate redusă, se pot obține chiar și loțiuni sprayabile, foarte util dacă se urmărește prepararea unui deodorant spray sau roll-on
  • formează un film plăcut la suprafața pielii, nelăsând însă o senzație grasă 
  • compatibil cu o varietate de uleiuri, filtre solare si activi

Utilizări:

  • serumuri pentru ten, corp și păr
  • emulsii fluide pentru ten și corp
  • loțiuni de plajă
  • preparate pentru păr
  • deodorante
  • produse de machiaj
  • servețele umede

Concentrații recomandate:

  • când este folosit ca unic emulsifiant: între 1-4% din totalul formulei (18% din totalul fazei grase)
  • se poate folosi și în calitate de coemulsifiant, la cald sau la rece, în emulsii ulei-în-apă, caz în care concentrația recomandată este de 0,5-1%

Cum se utilizează:

  1. Se dispersează emulsifiantul în faza uleioasă rece (sau încălzită, dacă se preferă procedeul clasic Hot Process)
  2. Se adaugă treptat faza apoasă rece (sau încălzită, dacă se merge pe clasicul procedeu Hot Process) și se omogenizează
  3. Se adaugă ingredientele fazei finale

Compatibilități:

  • conservanți uzuali, sintetici sau naturali
  • pigmenți și filtre solare

Incompatibilități:

  • cantități mari de electroliți (sodium chloride, sodium lactate)
  • ethanol (>5%)
  • surfactanți
  • zinc PCA

A se păstra în recipientul bine închis, la loc uscat, ferit de lumină și căldură.

Lotiune nutritiva rapida – cu Easymuls, Shea si Neroli