0Item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.
Anterior

Lactat de sodiu

Anterior

Activ deodorant Lemon Ester

Eritritol

Vizualizare de ansamblu rapida

INCI: Erythritol
100% natural, biodegradabil, admis de Ecocert și Cosmos în cosmeticele naturale.
Poliol prezent în mod natural în multe fructe precum strugurii și pepenele, precum și în alimente fermentate. Se folosește ca îndulcitor natural în paste de dinți și ape de gură (duce la o scădere semnificativă a plăcii bacteriene, pentru că inhibă dezvoltarea streptococului Mutans). Eritritolul este și un agent umectant puternic, cu un efect de hidratare cu aproape 30% mai mare decât glicerina, și se folosește in creme hidratante pentru ten și corp.

Disponibilitate: In stoc

7,50 RON

* Campuri Obligatorii

7,50 RON

Detalii

INCI: Erythritol

100% natural, biodegradabil, admis de Ecocert și Cosmos în cosmeticele naturale.

Aspect: pudră sub formă de granule mici, alb-translucide, stabilă până la temperatura de 180 gr C, cu grad foarte scăzut de higroscopicitate.

Eritritolul este un poliol prezent în mod natural în multe fructe precum strugurii și pepenele, precum și în alimente fermentate. Obținerea lui se bazează pe un proces de fermentare a drojdiei, eritritolul fiind singurul poliol ce poate fi considerat natural.

Se folosește nu numai ca îndulcitor natural în alimente și gume de mestecat, dar și în paste de dinți și ape de gură pentru că:

  • Este non-cariogen (nu provoacă carii) - studii pe termen lung au demonstrat că utilizarea eritritolului pe termen lung duce la o scădere semnificativă a plăcii bacteriene, pentru că inhibă dezvoltarea streptococului Mutans și a altor streptococi producători de polizaharide
  • Conferă un gust dulce pastelor și apelor de gură, acoperă gustul neplăcut al altor ingrediente
  • Pe măsură ce se dizolvă, lasă un gust răcoritor în gură

Beneficiile lui nu se opresc la produsele de îngrijire orală, eritritolul fiind un agent umectant puternic, cu un efect de hidratare cu aproape 30% mai mare decât glicerina. Capacitatea lui de îmbunătățire a gradului de hidratare a pielii creste atunci când este folosit împreună cu glicerina. Nu este lipicios precum aceasta din urmă și previne apariția mirosurilor neplăcute, motive pentru care este folosit din ce în ce mai des în produsele de îngrijire a pielii (emulsii pentru corp, ten, mâini, măști hidratante pentru față).

Eritritolul aduce și beneficii produselor pentru îngrijirea părului (șampoane, măști de păr), părul fiind mai lucios, mai moale și mai ușor de pieptănat. S-a constatat că utilizarea eritritolului în șampoane influențează vizibil ușurința cu care se piaptănă părul după spălare, dimensiunea bulelor (le face mai mici și mai egal distribuite pe suprafața părului) , densitatea, stabilitatea și finețea spumei. Fiind un agent umectant, eritritolul influențează pozitiv și gradul de hidratare la nivelul scalpului. Părul ondulat sau creț în mod natural, spălat cu șampon ce conține eritritol, are după spalare bucle bine definite.

Recomandări:

  • Paste de dinți, ape de gură în concentrații de 2-3% (predizolvat in putina apa)
  • Șampoane, balsam și măști de păr în concentrații recomandate de 3-5%
  • Emulsii  pentru față, corp, mâini în concentrații de 1-3%, singur sau în combinație cu glicerina -  se adaugă în faza apoasă și se încălzește odată cu aceasta
  • Nu se folosește în parfumuri, ape de toaletă