Product was successfully added to your shopping cart.
ulei esential de lemn de trandafir rosewood

Mai multe poze

Anterior

Ulei esențial de Tămâie, Boswellia Carterii

Anterior

Ulei esențial de Melissa

Ulei esențial din Lemn de Trandafir (Rosewood)

Share

Vizualizare de ansamblu rapida

Aniba rosaeodora - Brazilia


Ulei esențial cu parfum blând, cu note lemnoase, ușor dulci, ușor florale, de trandafir, uleiul esențial din lemn de trandafir este foarte apreciat pentru conținutul ridicat de linalool. 


Disponibilitate: In stoc

11,90 RON

* Campuri Obligatorii

11,90 RON

Detalii

INCI: Aniba rosaeodora

Ulei esențial cu parfum blând, cu note lemnoase, ușor dulci, ușor florale, de trandafir, uleiul esențial din lemn de trandafir este foarte apreciat pentru conținutul ridicat de linalool. Acest constituent conferă uleiului din lemn de trandafir proprietăți terapeutice deosebite: este analgezic, antibacterian, antiviral, antioxidant și anxiolitic.

Lemnul superb al lemn de trandafir creează prin distilare la aburi un ulei esențial dulce, floral. Terapeutic, este un remediu utilizat cu excelentă pentru obtinerea unei stari de relaxare profunda inainte de somn, fiind foarte util pentru insomnii sau probleme aferente somnului. O alta intrebuintare a acestuia o reprezinta gestionarea durerii minore sau a inflamatiei, dar si pe reducerea spasmelor musculare nedorite. Beneficii au fost obtinute si în creșterea sistemului imunitar. Nu in ultimul rand, acest ulei este o alegere minunata pentru rezolvarea problemelor minore ale pielii si pentru a imbunatati aspectul general al dermei. 

Din punct de vedere emoțional și energetic, uleiul esențial din lemn de trandafir favorireaza  vindecarea spirituala, fiind un excellent facilitator in practicarea meditatiei si in gestionarea starilor de anxietate, negative si de depresie. 

Proprietati terapeutice ale uleiului de lemn de trandafir:

  • Analgezic si anti-inflamator – Uleiul esential de trandafir contine o cantitate ridicata de linalool. Aceasta componenta ii ofera aceste proprietati, conform studiilor realizate, alaturi de componenta de  α-terpineol. 

  • Antibacterian -  Uleiul esential de lemn de trandafir are o activitate benefica importanta, activand impotriva unor tipuri de bacterii si fungi. 

  • Antifungic - Studiile au relevat eficienta acestui ulei esential impotriva candidei. 

  • Antioxidant -  Datorita prezentei linalool-ui ca si componenta principala, uleiul de lemn de trandafir are eficienta dovedita in activitatea antioxidanta.

  • Antiviral -  Aceeasi componenta de linalool este cunoscuta ca fiind importanta in terapii antivirale.

  • Sedativ al SNC - Uleiul de lemn de trandafir este cunoscut in medicina traditionala braziliana ca un sedativ foarte bun. Efectele sale relaxante reduc excitabilitatea neuronala. Componenta sa principala, linalool-ul, reduce anxietatea si faciliteaza imbunatatirea generala a starii psihice. 

  • Tonic general si imunostimulent - Uleiul esential de lemn de trandafir are efecte benefice asupra starii generale de sanatate a organismului, crescand vitalitatea si tonusul general, actionand local pe situatii de slabiciune generala, sindrom de burn-out, depresii si dureri de cap asociate stresului cronic. Aroma acestui ulei este blanda, usoara, dulce, cu nuante trandafirii, datorita prezentei linalool-ului in componenta, care induce aceste arome florale, cu usoare unduiri de liliac. Monoterpenol geraniol-ul este responsabil de reflexele rozalii ale acestui ulei pretios. 

  • Afectiuni ale pielii - Linalool-ul este anti-oxidant si anti-inflamator, in timp ce α-terpineol-ul contribuie la vindecarea leziunilor pielii, avand actiune anti-microbiana si anti-fungica.

Utilizari clinice ale uleiului esential de trandafir

  • Cresterea performantei intelectuale: concentratia crescuta de linalool sugereaza ca uleiul de lemn de trandafir contribuie la cresterea performantei intelectuale.

  • Reducerea nivelului de stres: Uleiul esential de trandafir este utilizat cu mare succes in amestecuri impotriva oboselii cronice, tensiunii, sindromului de burn-out si durerilor de cap asociate acestora. Poate fi utilizat cu mare succes in combinatie cu uleiul esential de lavanda, alaturi de diferite tehnici de relaxare, precum meditatia si yoga. 

  • Intarirea sistemului imunitar

  • Beneficii in cosmetica: in mixuri antifungice si anti-infectioase

Precautii in utilizare:

  • Non-toxic, non-iritant

  • Poate irita pielea daca este oxidat.

Bibliografie:

  • Chiang LC, Ng LT, Cheng PW et al (2005) Antiviral activities of extracts and selected pure constituents of Ocimum basilicum. Clinical & Experimental Pharmacology & Physiology 32:811816.

  • Dobetsberger, C. and Buchbauer, G. (2011) Actions of essential oils on the central nervous system: an updated review. Flavour and Fragrance Journal 26, 5, 300-316.

  • Linck, V.M., da Silva, A.L., Figueiró, M., Caramão, E.B., Moreno, P.R.H. and Elisabetsky, E. (2010) Effects of inhaled linalool in anxiety, social interaction and aggressive behaviour in mice. Phytomedicine 17, 679-683.

  • Price, S. and Price, L. (eds.) (2007) Aromatherapy for Health Professionals 3rd Edition. Edinburgh: Churchill Livingstone.

  • Rhind, J.P. (2014) Fragrance and Wellbeing. London: Singing Dragon.


  1. Fii primul care evalueaza acest produs.

Scrie propria ta recenzie

Numai utilizatorii inregistrati pot scrie recenzii. Va rugam sa va Logati sau sa va Inregistrati

Raport GCMS lot 51399

Constituent   %

Alpha pinène 0,33

Limonène* 0,49
1,8 Cinéole 0,19
Furfural ND
Trans linalol oxyde 1
Cis linalol oxyde 1,17
Alpha copaène 0,62
Linalol * 82,57
Methyl chavicol ND
Alpha terpinéol 2,14
Géraniol * 1,01
Safrole ND
Beta Sélinène 0,93
Alpha Sélinène 0,76
Delta cadinène 0,15
Nérol 0,29
Benzyl alcohol * 0,04

Spathulenol 0,32
Eudesma 7 en 4 OL 0,27
Benzyl benzoate * 1,22

* alergen prezent în mod natural în uleiul esențial