Product was successfully added to your shopping cart.
Extract CO2 de Gromwell, colorant cosmetic natural

Mai multe poze

Anterior

Extract CO2 de Commiphora Mukul (Guggul)

Anterior

Extract CO2 de Chili

Extract CO2 de Gromwell, colorant natural

Share

Vizualizare de ansamblu rapida

Extract din rădăcină de Lithospermum Erythrorhizon, plantă utilizată în medicina chineză tradițională pentru rolul său cicatrizant și antibacterian și în Japonia, în trecut, pentru superbul colorant shikonin utilizat pentru vopsirea veșmintelor imperiale. Colorează preparatele cosmetice în frumoase nuanțe de roz, oranj, roșu sau albastru magenta.

Disponibilitate: In stoc

12,00 RON

* Campuri Obligatorii

12,00 RON

Detalii

Lithospermum Erythrorhizon este o plantă perenă răspândită în prezent cu preponderență în China, Japonia și Coreea, unde este folosită de secole pentru proprietățile sale antiinflamatoare, cicatrizante și antioxidante, dar și pe post de colorant natural roșu-purpuriu  pentru vopsirea textilelor.

INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil and Lithospermum Erythrorhizon (Gromwell) Root Extract

Extractul este obținut prin extracție CO2 din rădăcină de Lithospermum Erythrorhizon și standardizare prin adaos de ulei organic de jojoba. Este fluid la temperatura camerei și are un miros specific.

Printre constituenții extractului CO2 de Gromwell se numără shikonin, acetylshikonin, deoxyshikonin, isobuyrylshikonin, isovalerylshikonin, a-methylbutyrylshikonin B-hydroxyisovalerylshikonin și B,B-dimethylacrylshikonin. Acești compuși dau culoarea roșie extractului.

Utilizări:

  • creme, loțiuni (1 picătura la 100gr de preparat alb conferă un roz plăcut, discret, 2 picături la 100gr dau preparatului o culoare roz intensă).
  • produse anhidre, balsamuri de buze,
  • săruri de baie, scruburi
  • geluri de duș realizate din tenside
  • săpunuri (culoarea poate varia, în funcție de culoarea uleiurilor și unturilor folosite și de pH)

Culoarea preparatului în care este inclus extractul poate varia, în funcție de culoarea uleiurilor și unturilor folosite și pH-ul final al preparatului.

  • În emulsiile perfect albe, în funcție de concentrația folosită, se pot obține culori reci, de la roz pal până la roz intens.
  • În emulsiile și produsele anhidre cu tentă gălbuie, în funcție de concentrația folosită, se pot obține culori calde, de la roz somon până la roșu-oranj intens.
  • În săpunuri, în funcție de pH-ul săpunului și de culoarea pastei de săpun, culoarea poate varia între albastru-magenta și maroniu. 

Recomandări: extractul se adaugă în preparatul final treptat, picătură cu picătură, amestecând bine după fiecare. Extractul este foarte concentrat și poate păta pielea. 

  1. extractul CO2 de gromwell review by EFTIMIE MONDIIA on 20.09.2018
    Rating

    Am folosit pentru prima data acest extract.Dupa ce ani de zile m-am chinuit cu pudra de alkanet sa obtin o culoare apropiata de culoarea florilor de lavanda si in afara de gri si verde nu am reusit ala nuanta , iata ca am folosit doar 3 picaturi din acest extract si am obtinut o culoare frumoasa spre mov inchis , care se va mai deschide in timp.Sunt extrem de multumita de acest produs , ca de altfel de toate produsele cumparate de la aceste fete minunate ! Recomand cu multa caldura !

Scrie propria ta recenzie

Numai utilizatorii inregistrati pot scrie recenzii. Va rugam sa va Logati sau sa va Inregistrati