0Item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.
Anterior

Ulei de Rodie, extract CO2

Anterior

Extract CO2 de Ambretă (mosc vegetal)

Extract CO2 de Ratanhia

Vizualizare de ansamblu rapida

Extractul CO2 de Ratanhia absoarbe radiațiile ultraviolete și oferă o protecție naturală împotriva îmbătrânirii accelerate a pielii, susținând mecanismul de auto-reparare a pielii. Este astringent și hemostatic, fiind util în prepararea pastelor de dinți pentru tratarea sângerărilor gingivale.

Disponibilitate: In stoc

19,50 RON

* Campuri Obligatorii

19,50 RON

Detalii

INCI:  Krameria Triandra (Rhatany) Root Extract, organic olive oil 

Denumire botanică: Krameria lappacea.

Extract pur, de culoare oranj-maronie, cu note aromatice specifice, plăcute, obținut din rădăcină de Ratanhia prin extracție cu dioxid de carbon, fara ajutorul solventilor chimici. Extractul este standardizat prin adăugare de ulei de măsline (aprox 40%). Acest extract nu conține nici un fel de aditiv, urme de solvenți, metale grele sau microbi, în afară de un conținut rezidual de maxim 2% ethanol.

Arbustul de Ratanhia este originar din America de Sud, unde este răspândit în special în Peru, Bolivia, Chile, Ecuador și Argentina. Localnicii folosesc rădăcina uscată a arbustului în îngrijirea orală, pentru tratarea inflamațiilor mucoasei bucale și oprirea sângerării gingiilor, pentru dureri în gât sau de stomac.

În cosmetică, extractul din rădăcină de Ratanhia este utilizat în produsele de îngrijire orală, în preparatele pentru plajă, produsele pentru păr și în cremele antiaging.

Radiațiile ultraviolete la care se expune pielea când petrecem timp în aer liber duc la formarea radicalilor liberi și implicit la accelerarea îmbătrânirii pielii, formarea ridurilor și pierderea elasticității pielii. Extractul CO2 de Ratanhia ajută mecanismele tegumentului de regenerare dacă se folosește în îngrijirea zilnică a pielii, pentru că absoarbe radiațiile ultraviolete și are efect antioxidant datorat conținutului ridicat de lignani (20-30%).

Proprietăți ale extractului CO2 de Ratanhia:

  • antioxidativ
  • antimicrobian, antiviral, antibacterian
  • antiinflamator
  • astringent, hemostatic
  • antitusiv
  • tonic
  • diuretic
  • regenerant

 

Extractul de Ratanhia este recomandat pentru:

  • prevenirea fenomenului de photoaging, în special pentru persoanele care se expun excesiv la soare, și, implicit la radiațiile ultraviolete
  • diminuarea pungilor de sub ochi
  • utilizarea în paste de dinți, în special cele destinate persoanelor ce prezintă sângerări gingivale la periere
  • înlăturarea senzației de "picioare grele", extractul având proprietăți vasoconstrictoare

Sinergii speciale: cu extractul de mușețel, apa de hamamelis.

Extractul CO2 de Ratanhia se poate inlude în:

  • emulsii antiaging, contur ochi sau pentru corp (în faza finală)
  • uleiuri de masaj pentru înlăturarea senzației de picioare grele
  • preparate anhidre pentru ten și pentru corp
  • paste de dinți

Concentrații recomandate: 0,2-0,5%. Extractul este foarte concentrat, de aceea o cantitate foarte mică aduce beneficii terapeutice importante. 

Solubilitate: solubil în uleiuri, insolubil în apă.

Interzis: femeilor însărcinate, copiilor mai mici de 7 ani, persoanelor bolnave de dispepsie sau litiază oxalică.

Mod de păstrare: la loc uscat, ferit de lumină și căldură.