0Item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.
Anterior

Ulei de Rodie, extract CO2

Anterior

Extract CO2 de Sunătoare

Extract CO2 de Smirnă

Vizualizare de ansamblu rapida

Commiphora Abyssinica (Myrrh) Resin Extract

Disponibilitate: In stoc

17,50 RON

* Campuri Obligatorii

17,50 RON

Detalii

INCI: Commiphora Abyssinica (Myrrh) Resin Extract

Extract uleios vâscos, de culoare gălbui-maronie, cu miros balsamic pregnant, obținut din rășina arborelui de Commiphora Abyssinica. Extractul conține între 65 și 85% ulei esențial și componente lipofilice. Constituenții prezenți în acest extract: hidrocarburi sesquiterpenice, curzerene, isolindestrene. 

Extractul CO2 de smirnă este diferit de uleiul esențial de smirnă prin faptul că conține în plus, pe lângă compușii volatili prezenți în uleiul esențial, și compuși lipofili considerați a avea proprietăți vindecătoare. Extractul CO2 de smirnă nu se obține prin distilare, precum uleiul esențial de smirnă, ci cu ajutorul dioxidului de carbon supercritic, o tehnologie ecologică și modernă ce permite obținerea unui extract pur, fără urme de solvenți.

Extractul CO2 de Smirnă este foarte concentrat, pentru producția unui kilogram de extract fiind necesare între 8 și 10 kg de rășină.

Proprietăți:

  • fixator de parfumuri (poate fi folosit ca notă de bază)
  • anti-inflamator
  • cicatrizant, reparator, regenerant
  • antiseptic

Dozaj recomandat: 0.1 - 0.5%

Util pentru:

  • formulări antirid
  • preparate anti-acnee
  • calmarea eczemelor, iritațiilor
  • calmarea arsurilor solare

Contraindicat femeilor însărcinate sau care alăptează, precum și copiilor mai mici de 6 ani.