Product was successfully added to your shopping cart.

Extractele CO2 sunt obtinute cu ajutorul dioxidului de carbon – un gaz prezent in mod natural in atmosfera. Dioxidul de carbon supercritic strabate materialul vegetal asemenea unui fluid cu rol de solvent si permite extragerea compusilor lipofili ai plantei la un randament superior metodelor obisnuite de extractie (presare la rece, distilare etc). 

Extractele astfel obtinute sunt pure, fara reziduuri sau urme de solventi, fara alterarea compusilor plantei si au, in marea majoritate, o aroma autentica, ce corespunde materialului vegetal care s-a supus extractiei.

Extractele CO2 sunt foarte concentrate, motiv pentru care sunt folosite in cantitati foarte mici in formularile cosmetice. Unele dintre ele sunt atat de concentrate incat pentru a facilita dozajul, producatorul le standardizeaza diluindu-le cu un ulei vegetal.

O clasificare a extractelor CO2 in functie de utilizari gasiti aici.

Extracte CO2

   

Articolele de la 21 la 22 din totalul de 22

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  1. Ulei de Cătină, din semințe, extract CO2

    INCI:Hippophae Rhamnoides (Seabuckthorn) Kernel Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract. Un extract versatil, bogat în carotenoizi, tocoferoli și steroli, potrivit atât ca activ antirid, cât și ca ingredient calmant, antiinflamator al produselor pentru tenul acneic.

    9gr  ≈ 10ml ; 27gr  ≈ 30ml ; 90gr  ≈ 100ml

  2. Ulei de Rodie, extract CO2

    INCI: Punica Granatum seed oil Extract concentrat din semințe de rodie, bogat în acid punicic cu proprietăți antiinflamatoare și calmante.

    9gr  ≈ 10ml ; 27gr  ≈ 30ml ; 90gr  ≈ 100ml

   

Articolele de la 21 la 22 din totalul de 22

  1. 1
  2. 2
  3. 3