0item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.
Anterior

Pudră de Sfeclă

Anterior

Pudră de Zmeură

Pudră de Urucum

Vizualizare de ansamblu rapida

INCI: Bixa orellana seed extract
Bogată în carotenoizi și oligoelemente, pudra de urucum are rol antioxidant și antirid. Este foarte utilă pentru colorarea produselor cosmetice (fond de ten și blush) și favorizează producția de melanină, pregătind pielea pentru plajă.

Disponibilitate: In stoc

13,50 RON

* Campuri Obligatorii

13,50 RON

Detalii

Această pudră fină, de culoare roșie-cărămizie, este obținută din semințele arborelui de bixa orellana și utilizată în cosmetică atât pentru capacitatea sa de colorare cât și pentru proprietățile sale antioxidante.

Proprietăți:

  • facilitează bronzajul și pregătește pielea pentru plajă
  • în combinație cu alte ecrane solare, apără pielea de radiațiile UV
  • previne îmbătrânirea prematură a tegumentului
  • ține la distanță insectele, acționând ca un repelent natural
  • conferă un orange intens cosmeticelor în care este inclus

Se folosește:

  • în creme antirid
  • loțiuni de plajă
  • loțiuni și repelente naturale
  • creme autobronzante
  • măști cosmetice
  • produse de machiaj

Mod de utilizare:

  • direct, în măști și pudre cosmetice
  • în emulsii, unguente și săpunuri preparate la rece, pudra de urucum se folosește prin prepararea în prealabil a unui macerat din 90% ulei vegetal stabil la oxidare și 10% pudră de urucum. Amestecul de ulei și pudră de urucum se ține la loc răcoros și întunecos timp de câteva zile și se agită din când în când. La final, se strecoară printr-un filtru de cafea sau printr-un tifon foarte des și uleiul rezultat, de un oranj intens, se poate folosi în faza uleioasă a emulsiei sau în săpunuri, fie în amestec cu celelalte uleiuri înainte de adăugarea apei cu sodă, fie în faza trace.