0Item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Ulei de Karanja, virgin, dezodorizat - Uleiuri cosmetice naturale Ulei de Karanja, virgin, dezodorizat - Uleiuri cosmetice naturale
  • Ulei de Karanja, virgin, dezodorizat - Uleiuri cosmetice naturale Ulei de Karanja, virgin, dezodorizat - Uleiuri cosmetice naturale
Anterior

Extract CO2 din semințe de Zmeură

Anterior

Ulei de orez, grad cosmetic

Ulei de Karanja, virgin, dezodorizat

Vizualizare de ansamblu rapida

INCI:Pongamia glabra seed oil


Renumit pentru capacitatea sa dovedita stiintific de a absorbi razele UV, uleiul de karanja in stare pura are un SPF de aproximativ 20. Apara pielea impotriva fenomenului de fotoaging si previne decolorarea parului datorata expunerii la soare. 



45gr = aprox 50ml ; 450gr = aprox 500ml ; 900gr = aprox 1000ml

Disponibilitate: In stoc

15,70 RON

* Campuri Obligatorii

15,70 RON

Detalii

Lichid uleios, de culoare maro, fără miros, obtinut prin presarea la rece a semintelor fructelor arborilor de pongamia glabra și dezodorizare.

Acest ulei vegetal contine karanjin, pongamol si karanjachromene, flavonoizi care ii confera capacitatea (testata si recunoscuta pe cale stiintifica) de a absorbi razele ultraviolete, avand in stare pura un indice SPF de aproximativ 20. Totusi, recomandarea este de a nu se folosi niciodata in stare pura, ci de a se combina cu alte uleiuri vegetale sau de a se incorpora intr-o emulsie, in faza uleioasa. De asemenea, se poate combina cu un filtru solar pentru obtinerea cremelor de protectie solara.

Pe langa proprietatile sale de protectie solara si de prevenire a fenomenului de fotoaging, uleiul de karanja are insusiri antimicrobiene si antifungice, fiind util in formularea produselor cosmetice destinate tenului cu probleme.

Uleiul virgin de Karanja este recomandat pentru:

  • crearea produselor de protecție solară (uleiuri și emulsii pentru plajă)
  • ameliorarea problemelor tenului acneic sau cu infecții bacteriene/fungice
  • masti capilare impotriva decolorarii parului ca urmare a expunerii la soare

Mod de utilizare:

  • În combinație cu alte uleiuri vegetale sau esențiale, în concentrații de maxim 80% în preparatele pentru față sau zone restrânse ale corpului și de maxim 25% în preparatele pentru corp. Se obtin astfel compozitii cu SPF de 8 pana la 10. Indicele SPF difera de la o compozitie cosmetica la alta, pentru ca depinde si de celelalte ingrediente utilizate in formulare, de aceea nu se poate garanta de la inceput un anumit indice SPF, in functie de concentratia de ulei de karanja utilizata.
  • Ca parte a fazei grase a unei emulsii, pentru crearea unei creme de protecție solară in combinatie cu un activ cosmetic de protectie solara.
  • În cosmetice pentru ten problematic, pentru a combate infectiile bacteriene sau fungice. 

Utilizarea acestui ulei, in modurile indicate mai sus, nu exclude masurile uzuale de prevenire a arsurilor solare si a insolatiilor (evitarea expunerii la soare intre orele 11 si 16, pe perioada verii, purtarea palariei, ochelarilor de soare etc.)

 

Precautii in utilizare:

  • uleiul de karanja nu se folosește pur pe piele, ci în compoziții cosmetice în concentrații de maxim 80% în preparatele pentru față  sau zone restrânse ale corpuluiși de maxim 25% în preparatele pentru corp
  • uleiul de karanja este foarte bogat în compuși activi și poate provoca alergii in unele cazuri, de aceea se recomanda testarea produsului ce il contine, in pliul cotului, si urmarirea aparitiei eventualelor reactii neplacute pe parcursul urmatoarelor 24-48 de ore
  • producătorul uleiului nostru de karanja nu consideră că uleiul de karanja nu poate fi folosit și de către copii, limitele pe care le indică fiind de 11% la copiii mai mici de 3 luni și 14% la copiii mai mari de 3 luni, deși pe alte site-uri veți găsi contraindicații legate de utilizarea de către copiii mai mici de 6 ani. Având în vedere că uleiul este, într-adevăr, foarte bogat în compuși activi, nu uitați să efectuați testul de 24 ore de mai sus și evitați să folosiți uleiul pe copiii cu pielea sensibilă.

Mod de păstrare: la loc uscat, ferit de lumina si caldura.

  1. Fii primul care evalueaza acest produs.

Scrie propria ta recenzie

Numai utilizatorii inregistrati pot scrie recenzii. Va rugam sa va Logati sau sa va Inregistrati