0Item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.
Anterior

Ulei din Sâmburi de Struguri, grad cosmetic

Anterior

Ulei de Cătină, din semințe, extract CO2

Ulei de Rodie, extract CO2

Vizualizare de ansamblu rapida

INCI: Punica Granatum seed oil
Extract concentrat din semințe de rodie, bogat în acid punicic cu proprietăți antiinflamatoare și calmante.



Disponibilitate: In stoc

8,00 RON

* Campuri Obligatorii

8,00 RON

Detalii

Acest ulei de culoare gălbuie, cu miros specific, este obținut din semințe de rodie prin tehnologie înaltă – extracția cu ajutorul dioxidului de carbon. Extractul de rodie este foarte concentrat (aprox 12,5kg de semințe sunt necesare pentru a obține un singur kilogram de ulei) și este renumit pentru combinația nemaiîntâlnită de acizi grași polinesaturați, fitoestrogeni, polifenoli și flavonoizi, ce îi conferă proprietăți calmante, regenerante și antioxidante.

Dintre constituenții activi se remarcă acidul punicic – un acid polinesaturat conjugat rar, prezent în concentrații de 50-60% în uleiul de rodie. Acidul punicic este reputat pentru proprietățile sale antiinflamatoare și calmante, avînd efecte benefice pentru pielea sensibilă, iritată. Acidul punicic împreună cu alți acizi polinesaturați, fitosteroli, polifenoli și flavonoizi, cu rol antioxidant și regenerant, fac din extractul de rodie un activ antirid natural excepțional.

Uleiul de Rodie este recomandat pentru:

  • tenul uscat sau matur
  • tenul iritat, sensibil
  • eczeme ale pielii
  • arsuri solare
  • iritațiile după bărbierit 

 

Conținutul în substanțe naturale active:

  • acid punicic - calmant, antiinflamator
  • acidul linoleic – acid gras polinesaturat, cu rol antioxidant, antiinflamator, reparator și de menținere a hidratării pielii
  • acidul alpha-linolenic
  • acidul oleic
  • acidul palmitic și acidul stearic
  • Vitamina E (alpha-tocopherol)  – antioxidant natural
  • Fitosteroli  – rol antiinflamator și reparator
  • Squalane  – proprietăți emoliente și antioxidante 

 

Concentații recomandate: 1-5% în serumuri sau faza uleioasă a emulsiilor. Acest extract este foarte concentrat (aproximativ 12,5 kg de semințe au fost folosite pentru a extrage un singur kilogram de extract), de aceea o cantitate foarte mică este suficientă pentru a genera efecte terapeutice benefice.

Mod de păstrare: de preferat, la frigider

Mod de utilizare:

  • În concentrații de 1-5%, în serumuri pentru față sau pentru corp, în combinație cu alte uleiuri vegetale, uleiuri esențiale sau active liposolubile (de ex vitamina A, vitamina E, squalan, extracte CO2).
  • În emulsii pentru ten sau corp, în faza finală, după ce temperatura emulsiei a scăzut sub 40 gr C, în concentrații de 1-5%.

 

Se poate include în:

  • serumuri, creme și loțiuni demachiante pentru ten matur
  • creme și uleiuri pentru masaj facial și corporal pentru pielea iritată, uscată
  • creme și serumuri pentru zona ochilor
  • loțiuni reparatoare after sun
  • loțiuni after-shave