Product was successfully added to your shopping cart.
Ulei esential de Scortisoara - Uleiuri volatile pure

Mai multe poze

Anterior

Ulei esențial de Mentă Piperita (Peppermint)

Anterior

Ulei esențial de Anason Stelat

Ulei esențial de Scorțișoară, din scoarță

Share

Vizualizare de ansamblu rapida

Tonic general, antifungic și antibacterian cu spectru larg, activator al circulației sanguine, uleiul de scorțișoară este în același timp un ajutor în combaterea stărilor de depresie și apatie, grație aromei sale inconfundabile.


Disponibilitate: In stoc

Pret normal: 24,50 RON

Special Price 20,83 RON

* Campuri Obligatorii

Pret normal: 24,50 RON

Special Price 20,83 RON

Detalii

Uleiul esențial din scoarță de scoțișoară are o aromă mult mai bogată și mai puternică decât pudra de scorțișoară. În aromaterapie, uleiul esențial din scoarță de scorțișoară este apreciat pentru calitățile sale stimulatoare și energizante în plan energetic și emoțional. Uleiul esențial de scorțișoară, atunci când este utilizat in difuzorul pentru aromaterapie, purifică aerul și stimulează imunitatea.

Ingrediente:

100% Cinnamomum verum oil

Denumire botanică: 

Cinnamomum verum J. Presl.

Cinnamomum zeylanicum Blume

Aromă:

caldă, bogată, picantă, ușor lemnoasă

Idei de mixare: 

uleiuri esențiale din citrice, ghimbir

Notă olfactivă: 

de mijloc

Prezentare:

fluid galben-maroniu

Metoda de extracție:

la abur

Parte utilizată:

scoarța interioară uscată a arborilor tineri

Cultură:

organică

Țara de origine: 

Sri Lanka

Proprietăți ale uleiului esențial de Scorțișoară:

  • antifungic, antiparazitar
  • activează circulația sanguină, fiind recomandat pentru masajele anticelulitice, întotdeauna diluat în uleiuri și unturi vegetale
  • drenează limfa și ameliorează celulita 
  • combate stările de depresie, somnolență 

Se poate include în:

  • uleiuri și creme pentru masaj anticelulitice, cu precauție și în concentrații de maxim 0,07%, pentru că cinnamaldehyde, constituentul principal al uleiul din scoarță de scorțișoară este sensibilizant și potențial iritant
  • paste de dinți
  • parfumuri feminine și masculine
  • aromatizante pentru cameră
  • săpunuri handmade

 

Concentrații recomandate în produsele aplicate pe piele:maxim 0,07%. Este un ulei foarte puternic, nu se utilizează pur, pe piele; nediluat, poate provoca sensibilizări și iritații cutanate, mai ales pentru pielea sensibilă.

Mod de utilizare:

  • Mai mult în difuzorul pentru aromaterapie, în concentrații de maxim 5-10% din totalul uleiurilor esențiale difuzate
  • Mai puțin în produsele cosmetice, în concentrații de maxim 0,07%, în combinație cu uleiuri/unturi vegetale, pentru obținerea de serumuri sau unguente pentru corp, dar nu înainte de a testa pentru 
  • În produsele de curățenie
  • În săpunurile handmade, în faza trace.

Compuși cu potențial alergenlimonene, eugenol, linalool, benzyl benzoate, cinnamaldehyde.

Mod de păstrare: la loc uscat, ferit de lumină și căldură. Nu lăsați la îndemâna copiilor.

Precauții în utilizare:

  • Ulei dermocaustic, a se utiliza cu precauție și pe o perioadă determinată de timp.
  • Nu se aplică pur pe piele; se folosește numai diluat într-un ulei vegetal sau într-un produs cosmetic, în concentrații dde maxim 0,07%, după efectuarea testului de mai jos.
  • Efectuați un test cu 48 de ore înainte de prima utilizare a produsului ce conține acest ulei esențial. Aplicați produsul la încheietura cotului și așteptați timp de 48 ore. În cazul unor reacții neplăcute, nu folosiți produsul.
  • Evitați contactul cu ochii și mucoasele, nu inhalați direct dacă aveți astm sau alergii respiratorii, nu înghițiți fără recomandarea unui medic.
  • Nu lăsați la îndemâna copiilor.

Precauții în utilizare

  • interzis femeilor însărcinate sau care alăptează, copiilor mici.
  • contraindicat în boli de diabet, ulcer peptic, coagulare a sângelui, după intervenții chirurgicale.

Consultați medicul dacă doriți să folosiți uleiurile esențiale în scop terapeutic. Citiți cu atenție precauțiile de utilizare a uleiurilor esențiale înainte de a le folosi. Informațiile prezentate mai sus nu constituie sfat medical și nu sunt scrise cu intenția de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni boli.

Precautii generale in utilizarea uleiurilor esentiale

Uleiurile esentiale sunt foarte puternice si trebuie utilizate cu moderatie si precautie.

Nu lasati uleiurile esentiale la indemana copiilor.

Este interzis sa se foloseasca pe mucoase, in urechi, in ochi sau pe conturul ochilor. In caz de contact accidental, aplicati mult ulei vegetal pentru a dilua uleiul esential si clatiti cu multa apa.

Uleiurile esentiale nu se injecteaza. Se recomanda a nu se inhala direct in caz de astm sau alergii respiratorii. Nu se recomanda inghitirea uleiurilor esentiale decat la recomandarea medicului. In caz de inghitire accidentala, inghititi cateva linguri de ulei alimentar si solicitati urgent ingrijire medicala.

Uleiurile esentiale nu se folosesc direct pe piele, nediluate in uleiuri vegetale. Chiar si diluate in uleiuri vegetale, unele dintre ele pot fi iritante sau sensibilizante. Recomandam efectuarea unui test inainte de utilizarea pe o suprafata mai intinsa a pielii (folositi produsul ce contine uleiul esential pe o mica portiune si asteptati 24 de ore pentru a putea observa eventualele reactii negative ale pielii). Daca apar manifestari neplacute, nu utilizati uleiul respectiv.

Uleiurile esentiale nu se asociaza cu tratamentul medicamentos fara acordul medicului.

In general, uleiurile esentiale nu se recomanda femeilor insarcinate sau care alapteaza, copiilor mai mici de trei ani, bolnavilor de epilepsie, persoanelor cu probleme grave de sanatate sau cu alergii respiratorii. Este recomandabil ca utilizarea uleiurilor esentiale la copii sa se faca sub supraveghere medicala. 

Este recomandabil sa nu va expuneti la soare timp de 12 ore dupa utilizarea uleiurilor esentiale, respectiv a produselor ce le contin, intrucat unele dintre ele sunt fototoxice.

Dozajele si recomandarile de pe etichete sau de pe site-ul nostru sunt cu titlu informativ si nu se substituie sfatului medicului dumneavoastră.

 

 

  1. .Iar mirosul este o bucurie. review by MARILENA on 17.09.2018
    Rating

    Minunat pentru a reda atmosfera de sarbatoare, uleiul de scortisoara de la Aroma Shop este placut caci poti manevra pasta de sapun cu tihna. De pe unde am mai achizitionat acest ulei, riscam sa pun pasta in forme ca pe aluat, atat de tare si repede se intarea. Iata ca acesta nu....Iar mirosul este o bucurie.

Scrie propria ta recenzie

Numai utilizatorii inregistrati pot scrie recenzii. Va rugam sa va Logati sau sa va Inregistrati

Material Safety Data Sheet (MSDS)

Constituenți principali (conform raportului GC/MS) - lot 52581-1

Constituent %
alpha-thuyene 0,11
alpha-pinene 0,37
beta-pinene 0,14
alpha phellandrene 0,45
limonene* 0,18
1,8 cineole 0,89
beta phellandrene 0,48
paracymene 0,48
furfural nd
linalol* 5,50
beta caryophyllene + beta elemene 5,74
terpinen-4-ol 0,07
methyl chavicol 0,02
safrole 0,19
benzyl alcohol* 0,01
cis cinnamaldehyde 0,21
methyl eugenol nd
cinnamaldehyde* 71,58
cinnamyl acetate 4,68
eugenol 5,43
cinnamic alcohol* 0,03
benzyl benzoate* 1,24

* Constituenți cu potențial alergen, prezenți în mod natural în uleiul esențial.